В українських школах покажуть кіно про кібербулінг

Дата: 02 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA покаже в українських школах фільми про кібербулінг. 

Про це повідомили організатори фестивалю.

Кіно покажуть у межах Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу. Задля цього організатори фестивалю пропонують до 4 жовтня зареєструватися на офіційному сайті школам, які хочуть показати у себе кіно про цькування в мережі, та взяти участь у відкритому відборі. За результатами конкурсу оберуть 200 шкіл-учасниць, які зможуть провести тиждень документального кіно про кібербулінг та отримати методичні матеріали на цю тему. 

Проєкт, як зазначили його організатори, є пілотним, а напрацювання, які отримають у його результаті, передадуть до Міністерства освіти та науки, де їх уже використають у межах проведення підготовки та перепідготовки вчителів.

Відомо, що, згідно з дослідженнями ЮНІСЕФ, 24% українських дітей хоча б раз стикались із цькуванням у школі. З них менш ніж половина розповідали про цей досвід батькам, рідним та друзям. Експерти зазначають, що частіше за інших дітей зазнають булінгу сором’язливі, зі зразковою поведінкою діти, а також діти, які через різні життєві обставини “замкнені в собі”.

У грудні минулого року парламент доповнив статтю 173 КУпАП поняттям “булінг”. Відтоді в Україні активно почали притягати до відповідальності кривдників: уперше за цькування в країні покарали в Борисполі, де школярка виклала інтимні фото однолітки в Instagram. Також на сьогодні є щонайменше одне рішення суду щодо притягнення до відповідальності за булінг учителя. 

Центр прав людини ZMINA приготував спеціальну інструкцію для дітей, батьків та вчителів про те, як побороти булінг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter