В українських клініках встановили понад 11 тисяч генераторів – МОЗ

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

В українських медзакладах наразі вже встановили майже 11 200 генераторів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Ілюстративне зображення

Так, незабаром 52 генератори потужністю від 18 до 240 кВт, закуплених у межах спільного проєкту зі Світовим банком “Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні”, постачать до дев’яти областей: Житомирської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернігівської та Хмельницької.

У разі аварійного відключення електроенергії генератори працюватимуть автоматично та подаватимуть напругу в мережу. У такий спосіб медичні заклади зможуть продовжувати надавати медичні послуги пацієнтам за будь-яких умов.

Водночас МОЗ наголошує, що атаки Росії на енергетичну інфраструктуру посилились і це створює додаткові проблеми та навантаження для медичної системи.

“Тож забезпечення медзакладів обладнанням для безперебійного живлення триває по всій Україні”, – наголосили в МОЗ.

Раніше ZMINA писала, що зменшити наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру для громадян можна лише економією електроенергії. Тож енергетики закликають українців зменшити споживання електроенергії щодня в пікові проміжки, а саме з 19-ї до 22-ї години. 

Нагадаємо, що російські обстріли української енергетичної інфраструктури можуть вважатися злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter