В Україні з’явилася телефонна лінія сексуально-репродуктивного здоров’я

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

7 листопада Фонд ООН у галузі народонаселення запустив телефонну лінію сексуально-репродуктивного здоров’я, на якій можна отримати первинну консультацію профільного фахівця щодо здоров’я жінки.

Про це повідомляє видання “ЗМІ для змін”.

“Через війну багато жінок змінили своє місце проживання. З іншого боку, багато лікарок виїхали за кордон. Отже, українки стикаються з проблемою: не знають, до якого фахівця звернутися”, – пояснив заступник представника UNFPA в Україні Павло Замостян.

За номером 3033 можуть зателефонувати пацієнтки, які потребують інформації стосовно жіночого здоров’я, не знають, до якого лікаря звернутися в конкретній ситуації чи потребують контактів профільних лікарів або медичних мобільних бригад у місці перебування.

Також на лінію можуть звернутись інші лікарі різних спеціалізацій, щоб проконсультуватись із провідними фахівцями галузі.

“Якщо це віддалена локація, де немає гінеколога, сімейний лікар чи лікарка може отримати інформацію від провідних фахівців з питань репродуктивного здоров’я. Адже буває так, що в місце прибувають жінки ВПО з клінічними випадками, щодо яких у лікаря загального профілю бракує досвіду”, – додав Замостян.

Лінія працює щодня з 9:00 до 18:00, дзвінки з мобільних операторів та міських номерів по Україні безоплатні.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні запустили безплатну цілодобову анонімну гарячу лінію психологічної підтримки для чоловіків: 2345* (Vodafone та Lifecell) та +38 067 752 23 45 (“Київстар”).

Чоловіки можуть звертатися на лінію з будь-яких питань, що спричиняють стрес: проблеми на роботі чи в стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо.

Фото обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter