В Україні зросла кількість дітей, поранених унаслідок російських обстрілів

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Більш як 1713 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної війни Росії проти України. Станом на ранок 16 січня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 520 дітей загинули та понад 1193 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Фото: Getty Images

Так, 15 січня внаслідок обстрілу військом РФ села Дніпровське Миколаївського району Миколаївської області постраждали дві дівчинки віком 12 та 14 років.

Найбільше дітей, які постраждали внаслідок бойових дій, у таких областях: Донецькій – 504, Харківській – 313, Херсонській – 145, Київській – 130, Дніпропетровській – 111, Запорізькій – 100, Миколаївській – 101, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Цифри щодо поранених та загиблих дітей не остаточні. Робота з їхнього встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях триває.

Нагадаємо, що в грудні на “оздоровленні” в Тюмені померла 12-річна дівчинка з Луганської області. Ще понад 100 школярів госпіталізували.

Російському виданню Ural Mash вдалося поспілкуватися з матірʼю померлої. Вона звинувачує в смерті своєї дитини керівництво табору, оскільки воно не реагувало на скарги дівчинки на самопочуття.

За словами жінки, дитина телефонувала й скаржилася на те, що вона хворіє, а її подруг принижують вожаті. Коли дівчинці стало погано, її не стали лікувати, а помістили до ізолятора тільки тоді, коли захворіла решта дітей. Коли жінка телефонувала та питала у вожатих, як почувається її донька, ті відповідали, що добре. Перед посадкою на потяг стан дівчинки був у нормі. Але наступного дня в неї піднялася температура до 39°C. Надвечір дівчинка знепритомніла та вже не прийшла до тями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter