В Україні затвердили другий зразок жіночого бронежилета

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство оборони України затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць. Його вага складає від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації.

Про це повідомили в Міноборони. 

Фото: Міністерство оборони України

Бронежилет розробили в компанії “Темп-3000”.

У першому сертифікованому зразку від “Української броні” бронеплита мала вигнуту назовні форму, а в цей зразок додали демпферні подушки, які допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Усього в комплекті йде три подушечки різних розмірів.

Для захисту паху виробник розробив додаткову сумочку з мʼяким балістичним пакетом. Жіночий бронежилет має такі ж балістичні характеристики, що й чоловічий.

Фото: Міністерство оборони України

Випробування бронежилета тривали три місяці та відбувалися у два етапи. Під час першого відбулася перевірка на зручність носіння військовослужбовицями, а під час другого – лабораторні випробування (балістичні, небалістичні, тестування матеріалів та фурнітури).

Закупівлею жіночих бронежилетів займатиметься Державний оператор тилу.

Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, у серпні 2023 року Міністерство оборони України затвердило зразок-еталон літньої польової форми для військовослужбовиць, який представили на початку липня.

А наприкінці жовтня поточного року Міноборони поставило на забезпечення в Збройні сили України жіночу білизну, перед цим вона пройшла всі необхідні випробування у військових підрозділах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter