У Міноборони сертифікували перший бронежилет для жінок-військовослужбовиць

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Перший бронежилет, адаптований до особливостей будови жіночого тіла, сертифікували в Міністерстві оборони України. Його затвердили після двох етапів випробувань.

Про це повідомили в Міноборони.

Джерело: Міноборони

Бронежилети для військовослужбовиць уже можуть централізовано закуповувати оборонні відомства. Їх виробляє вітчизняна компанія “Українська броня”.

Таке захисне спорядження важитиме від 10 з половиною кілограмів і відрізнятиметься вигнутою бронеплитою, звуженими плечима та розширеним низом.

Оскільки в жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю в “чоловічому” варіанті бронежилета“, – розповів головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

За іншими параметрами бронежилет для військовослужбовиць не відрізнятиметься від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета.

Після сертифікації бронежилет став доступним для закупівлі.

Наразі Міноборони очікує від Генштабу, щоб той надав потребу в придбанні таких бронежилетів. Згодом міністерство сформує обсяги та переліки для закупівлі.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Міністерство оборони України затвердило зразок-еталон літньої польової форми для військовослужбовиць, який представили на початку липня.

А наприкінці жовтня поточного року Міноборони поставило на забезпечення в Збройні сили України жіночу білизну, перед цим вона пройшла всі необхідні випробування у військових підрозділах.

Фото обкладинки: Міноборони

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter