В Україні запустили віртуальний прайд, метою якого є адвокація прав та видимість ЛГБТ-спільноти

Дата: 12 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Вже понад 50 років червень є прайд-місяцем, який також відомий як місяць гордості. З нагоди цього науково-популярний ресурс “Гендер в деталях” запустив флешмоб – віртуальний прайд. 

Про це йдеться на сторінці ресурсу. 

Фото: Depositphotos

“В Україні вже близько 10 років проводяться прайди в Києві та інших містах. Марш вулицями міста є важливою правозахисною подією, яка додає видимості ЛГБТ+-спільноті та гуртує її союзників і союзниць. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну проведення публічних акцій і протестів стало неможливим на вулицях міст”, – йдеться в повідомленні.

Так, флешмоб на підтримку рівних громадянських прав ЛГБТ-людей триватиме з 12 до 30 червня. Його метою, зокрема, є видимість та нагадування про те, що права людини завжди на часі.

Тож, щоб долучитися до активностей, слід викласти в соцмережі пост на важливу та актуальну для ЛГБТ-людей тему з гештегом #віртуальний_прайд. Зокрема, це можуть бути фото з попередніх прайдів, історії про ЛГБТ-рух в Україні та світі, просвітницькі матеріали, особисті думки чи спогади, факти, статистика та опитування, а також статті чи інтервʼю.

Крім того, “Гендер в деталях” пропонує публікувати заклики щодо вдосконалення законодавства та звернення до депутатів місцевих рад, Верховної Ради й урядовців. 

“Рівність прав усіх громадян і громадянок України є основою демократії. Попри те що консервативні політики маніпулюють релігійними цінностями, спонукають місцеві ради приймати звернення “проти ЛГБТ”, ми віримо, що людей, які підтримують свободу і рівність, в Україні більше”, – підсумували організатори флешмобу.

Нагадаємо, що у 2023 році Ліверпуль прийматиме в себе київський Марш рівності, продовжуючи підтримку після “Євробачення” та демонструючи солідарність з ЛГБТ-спільнотою України. Гасло цьогорічного KyivPride – “Війна не закінчена”. Учасники та учасниці акції маршуватимуть різними країнами, нагадуючи що Україна все ще виборює право на свободу і потребує підтримки.

Читайте також: Райдужний колір змінився на камуфляж: як повномасштабна війна вплинула на життя ЛГБТ-людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter