В Україні запустили освітній застосунок “Мрія”: які функції там доступні?

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні запустили новий державний освітній застосунок і вебпортал під назвою “Мрія”, створений для усунення бюрократичних перешкод і для підвищення ефективності управління освітнім процесом у школах.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Фото: НУШ

Наразі 40 шкіл із Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської, Дніпропетровської областей та міста Києва вже беруть участь у тестуванні цієї освітньої платформи. Інші заклади освіти також мають можливість подати заявку на під’єднання до “Мрії” протягом року на офіційному сайті.

За інформацією з міністерства, застосунок створили для того, щоб забезпечити дітям більше позитивних вражень від навчання, надати батькам кращий доступ до інформації про шкільні події, а вчителям – більше можливостей для побудови ефективного освітнього процесу.

Розроблення “Мрії” базувалося на понад 200 детальних інтерв’ю з учнями, батьками та вчителями, проведених командою розробників. Також залучили чотири робочі групи освітян та понад 100 експертів.

У бета-версії застосунку доступні такі функції:

  • планування дня;
  • домашні завдання;
  • результати навчання;
  • цифровий освітній документ “Мрія ID”;
  • бібліотека контенту для дітей і батьків.

Для шкіл і вчителів передбачено інструменти автоматичного створення розкладу, цифрові навчальні плани та журнали, а також доступ до бібліотеки матеріалів для розвитку учнів.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив, що метою цього проєкту є усунення зайвої бюрократії, щоб учителі могли повністю зосередитися на навчанні та розвитку дітей.

У МОН також підкреслили, що “Мрія” не зберігає, не обробляє і не передає третім особам персональних даних користувачів. Уся інформація відбивається лише після ідентифікації користувача, а комунікація між користувачами захищена за допомогою месенджера Signal, який вважається зразком безпеки. У разі втрати смартфона доступ до “Мрії” буде автоматично заблокований, а служба підтримки швидко деактивує доступ через втрачений пристрій.

Нагадаємо, що в Україні запустили “Екосистему для надолуження освітніх втрат”, яка дає змогу українським школярам отримувати доступ до інтерактивних уроків з підтримкою менторів, тестуванням на основі штучного інтелекту та зворотним зв’язком. Цю програму вперше запровадили в Цифрових освітніх центрах, що працюють в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter