В Україні запустили чат-бот про права та безоплатні медичні послуги для вагітних жінок

Дата: 29 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Для вагітних жінок в Україні створили спеціалізований сервіс “Буду мамою”. Це покроковий алгоритм щодо безоплатного супроводу вагітності, який допоможе жінкам знайти необхідну інформацію про свої права та гарантовані державою послуги.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Джерело: thedigital.gov.ua

Жінці достатньо просто вказати свій термін вагітності, щоб отримати покроковий алгоритм щодо безоплатного супроводу вагітності, інформацію про медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги“, – йдеться у повідомленні.

Спеціалізований сервіс “Буду мамою” містить алгоритм як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги. Чатбот допоможе вагітним дізнатися:

  • перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з терміном вагітності;
  • інформацію про найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де послуги надаються безоплатно;
  • перелік “червоних прапорців” – симптомів, які вказують на необхідність терміново звернутись до лікаря;
  • поради, як зібратися в пологовий будинок;
  • поради, як захистити свої права на безоплатні медичні послуги.

Чат-бот “Буду мамою” розробили на основі відкритих даних Національної служби здоров’я в межах конкурсу Open Data Services Support.

Цей проєкт спільно реалізували ГО “Ліки контроль” та благодійний фонд “280 днів”. Розробники прагнуть забезпечити цільову аудиторію повною інформацією про безоплатні медичні послуги під час вагітності та пологів для запобігання проявам корупції в цій сфері.

“Чат-бот “Буду мамою” – це новий проєкт на основі відкритих даних. Електронний помічник, який допоможе та підтримає вагітних жінок. Вони молоді, і часто спостереження за вагітністю є їхнім першим досвідом звернення до медичної системи. З “Буду мамою” це знайомство зорієнтує в можливостях безоплатної медичної допомоги ведення вагітності та пологів без міфів та стереотипів, знайде найкращий медичний заклад, розповість про медичну реформу, де пацієнтка та майбутні українці, їхні життя і здоров’я перебувають на першому місці”, – зазначила Наталія Гуран, голова ГО “Ліки контроль”.

Спеціалізований сервіс “Буду мамою” працює у телеграмі та вайбері.

Нагадаємо, у березні поточного року, у Запоріжжі запустили чат-бот, який допомагає розібратися з причинами й наслідками домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter