В Україні запрацював мобільний додаток для пошуку зниклих та депортованих дітей Reunite Ukraine

Дата: 29 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні запрацював мобільний додаток Reunite Ukraine для пошуку зниклих безвісти дітей, його основна функція — возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі країни або були незаконно депортовані до Росії, Білорусі чи тимчасово окупованих територій.  

Про це повідомили на сайті Генерального консульства України в Чикаго.

Джерело: pexels.com

За даними різних міжнародних організацій, понад два мільйони українських дітей через російську агресію переїхали в сусідні країни та близько трьох мільйонів є внутрішньо переміщеними, що складає понад половину дитячого населення України, йдеться в повідомленні.

Мобільний застосунок Reunite Ukraine спільно напрацьований американською компанією Find My Parent та Національною поліцією України. Головною метою такої співпраці є допомога у возз’єднанні зниклих українських дітей з членами їхніх сімей по всьому світу.

Щоб скористатися пошуком, можна безплатно завантажити Reunite Ukraine:

Потім створити профіль, додавши інформацію про себе та свою родину та фотографії, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективніший пошук.

Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine співставить дані із даними членів родини, коли вони також створять профілі.

У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їх перевірку.

Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

Більше інформації про мобільний застосунок міститься на сайті www.reunite-ukraine.com  

Нагадаємо, що точну кількість дітей, яких депортувала Росія з України, встановити неможливо, однак факт масового переміщення не заперечують ні українська, ні російська сторони. Міжнародний кримінальний суд у Гаазі вже видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнному злочині незаконної депортації дітей.

Аналітики ZMINA встановили, що депортацію з ТОТ російська влада завчасно планувала. Детальніше про це можете почитати за посиланням
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter