В Україні загинув доброволець з Румунії Рудольф Віттман

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті в Україні загинув доброволець із Румунії, на імʼя Рудольф Віттман. Чоловік воював у складі Інтернаціонального легіону. 

Про це повідомили в МЗС Румунії. 

Рудольф Віттман. Фото з фейсбук-сторінки Іванни Петрасюк

Влада Румунії отримала від українських органів влади інформацію про загибель румунського громадянина.

“Ми підтверджуємо, що українська влада повідомила нам про смерть громадянина Румунії в Україні. МЗС через Генеральне консульство Румунії в Чернівцях надало консульську допомогу, передбачену у випадках репатріації тіл загиблих та видачі документів у таких ситуаціях”, – йдеться в повідомленні.

27-річний Рудольф Віттман народився і виріс у місті Арад. Він цікавився військовою справою та близько п’яти років провів у французькому Інтернаціональному легіоні, а після 24 лютого 2022 року вирішив їхати воювати на боці України.

На звістку про загибель Віттмана відреагувала його подруга Іванна Петрасюк, яка розмістила у фейсбуку кілька спільних фотографій разом з емоційним дописом.

“Життя дає тобі людину, яка змінює все. Як почнеш вірити, що казки про принца – це не казки, а реальність, я не жартую, бо так і було. Рудольф, іноземець, який приїхав до України, щоб воювати за Україну, захищати цю країну та став моїм захисником та опорою. Людина з неймовірним серцем, щирою душею та з неймовірною добротою”, – написала дівчина.

Нагадаємо, що в березні цього року на Донеччині під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво Юрак, який пішов добровольцем на захист України. Він є першим естонцем, який загинув на російсько-українській війні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter