Під Бахмутом загинув перший громадянин Естонії, який воював на боці України

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво Юрак, який пішов добровольцем на захист України. Він є першим естонцем, який загинув на російсько-українській війні.

Про це повідомляє естонське видання Postimees.

Фото: Postimees

Іво Юрак загинув у вівторок, 7 березня, внаслідок російського артилерійського обстрілу. 

З осені минулого року чоловік воював у складі українського інтернаціонального легіону.

Відомо, що Юрак був начальником розвідки Скаутського батальйону та начальником штабу Караульного батальйону. У 2016 році Хар’юський повітовий суд визнав його винним у розголошенні державної таємниці, проведенні приватного стеження й незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та засудив до ув’язнення. 

Друг Юрака, з яким звʼязалися журналісти Postimees, розповів, що востаннє листувався з ним у соцмережах 6 березня вранці. Те, що військовослужбовець був в Україні, він не знав.

“Я не знаю, як він потрапив туди. Цією інформацією він не ділився навіть із друзями. Я познайомився з Іво приблизно чотири роки тому. Він був моїм учнем в одній реставраційній фірмі. Дуже доброзичлива та життєрадісна людина. Після того, як він пішов із компанії, ми продовжили спілкування. Дуже сумно, що так сталося”, – сказав він.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року, надаючи медичну допомогу, на війні в Україні загинув 45-річний британський доброволець Джонатан Шенкін. Він є одним з восьми британців, які загинули під час бойових дій в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter