В Україні загинув доброволець із Грузії Іраклі Курцікідзе

Дата: 13 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

10 листопада під час бойових дій в Україні загинув грузинський боєць Іраклі Курцікідзе. 

Про це повідомила грузинська філія Радіо Свобода з посиланням на Міністерство закордонних справ Грузії.

Іраклі Курцікідзе. Фото: Nadiradze Vano

“Найсильніший і найталановитіший грузинський офіцер героїчно загинув два дні тому. Іраклі Курцікідзе залишив велике ім’я в Україні заради Грузії”, – написав керівник грузинської групи в українських силах спеціальних операцій Вано Надірадзе.

За його словами, про смерть Курцікідзе не повідомляли публічно, поки про це не дізналися рідні добровольця.

Раніше в Грузії з’явився фонд, через який охочі можуть підтримати функціонування добровольчого Грузинського легіону, бійці якого воюють у лавах Сил оборони України. 

Грузинський легіон воює на боці України у війні з Росією ще з 2014 року, нині в його лавах перебуває близько 1300 бійців. Підрозділ підпорядкований ГУР Міноборони України. 

З лютого 2022 року на війні в Україні загинули понад 50 грузинських добровольців, які воювали на боці українських Збройних сил.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня на фронті в Україні загинув доброволець із Румунії, на імʼя Рудольф Віттман. Чоловік воював у складі Інтернаціонального легіону. 

27-річний Віттман народився і виріс у місті Арад. Він цікавився військовою справою та близько п’яти років провів у французькому Інтернаціональному легіоні, а після 24 лютого 2022 року вирішив їхати воювати на боці України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter