В Україні зʼявився чатбот для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Офіс генпрокурора та “Ла Страда-Україна” запустили чатбот для постраждалих від сексуального насильства в умовах війни.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото з відкритих джерел

“Цей спільний проєкт створений для допомоги постраждалим і свідкам. Кожен і кожна, хто внаслідок російської агресії стикнувся із сексуальним насильством, має право на повагу і підтримку. Пам’ятайте: винний лише той, хто скоїв злочин”, – йдеться в повідомленні.

Чатбот @survivors_support_bot допоможе швидко і зручно дізнатися, що таке сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, куди звертатися по допомогу та як безпечно повідомити про злочин.

Всі повідомлення конфіденційні. За допомогою чатбота можна подати заяву про злочин. У зверненні необовʼязково вказувати своє ім’я і контакти.

Раніше ZMINA писала, що в ООН вважають, що сексуальне насильство, до якого вдаються російські військовослужбовці в Україні, є частиною “воєнної стратегії” РФ. Згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства становить від 4 до 82 років. Постраждалими здебільшого є жінки та дівчата, але загарбники також ґвалтують чоловіків і хлопчиків. 

Також відомо, що команда спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміли Паттен розслідуватиме злочини сексуального характеру, вчинені російськими військовими на території України під час війни. Для цього вже створено управління, а незабаром у Києві відкриють офіс спецпредставниці Генсека ООН.

Нагадаємо, що станом на вересень в Україні загалом було відкрито 30 кримінальних проваджень щодо зґвалтувань, вчинених росіянами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter