В Україні вперше виявили штам “Омікрон”

Дата: 18 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні виявили штам коронавірусу “Омікрон”. Його діагностували у людини, яка повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про це у фейсбуці повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Джерело: “Укрінформ”

Вночі в Центрі громадського здоров’я України за результатами повногеномного секвенування виявлено штам Omicron (B.1.1.529-like). Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об’єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні“, – йдеться у повідомленні.

За словами Ляшка, зараз фахівці проводять епідеміологічне розслідування цього випадку і додаткове обстеження людей, з яким пацієнт контактував.

Вакцинуйтесь, щоб бути захищеними, не зволікайте. Дотримуйтеся встановлених протиепідемічних норм та правил. За можливості, уникайте поїздок закордон у регіони, де циркуляція штаму “Омікрон” домінує”, — попросив міністр.

Нагадаємо, за даними МОЗ 40% дорослих громадян України вже отримали повний курс щеплення проти коронавірусу.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, досягнувши позначки в 40% вакцинованого дорослого населення Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter