МОЗ: 40% дорослих українців повністю щепилися проти ковіду

Дата: 13 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

40% дорослих громадян України вже отримали повний курс щеплення проти коронавірусу.

Про це повідомили в МОЗ. 

Фото: КМДА

Ще тиждень тому, до досягнення 40-відсоткової позначки, за даними міністерства, залишалося вакцинувати 2% дорослого населення. Лідерами останніх тижнів вакцинації називали Київ, де щеплення загалом отримали понад 60% дорослих, Київську область із 55% вакцинованих, Полтавську та Дніпропетровську області з 50% та 48% повністю вакцинованих відповідно, а також Сумську та Черкаську з показником вакцинації 46,7%.

За словами очільника МОЗ Віктора Ляшка, досягнувши позначки в 40% вакцинованого дорослого населення Україна виконала цільовий орієнтир, встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

За минулий тиждень до лікарень з діагнозом COVID-19 потрапили 15 676 українців, 85% з них – це ті, хто не отримав бодай одну дозу вакцини. Вакцинація – це дієвий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Не нехтуйте ним. Зробіть щеплення проти ковіду при першій нагоді. Вакцина є в Україні, вона доступна в кабінетах щеплень та в центрах масової вакцинації”, – нагадав міністр. 

З початку року в Україну надійшло понад 36 мільйонів доз вакцин, що дозволило провести 26 мільйонів 589 тисяч щеплень.

Нагадаємо, що, за даними МОЗ, більшість померлих від коронавірусу за весь період пандемії – це люди віком від 60 років, рівень охоплення щепленнями серед яких є вкрай низьким. 

Фотографія обкладинки: nupp.edu.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter