В Україні від російських мін загинули понад 300 людей – ДСНС

Дата: 20 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на території України вибухонебезпечні предмети вже забрали життя 303 людей, серед яких 15 – діти.

Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту протимінної діяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Рева.

Фото: Getty Images

“На жаль, ми маємо сумну статистику. За інформацією секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, у нас на сьогодні 703 особи постраждали, 303 – загинули, серед них є і 15 дітей”, – зазначив Рева.

Він підкреслив, що з метою зменшення кількості жертв і поранених від вибухонебезпечних предметів ДСНС проводить інструктажі з населенням, реалізує різноманітні інформаційні кампанії, спрямовані на підвищення обізнаності про мінну загрозу.

“Ми вже організували понад 42 тисячі заходів, охопивши приблизно 1,5 мільйона осіб. У нашому арсеналі є також мобільні класи безпеки, яких наразі нараховується 15”, – підкреслив він.

Рева нагадав про поточну кампанію з підвищення мінної безпеки під назвою “Помічай зміни”, яка має на меті зменшити кількість жертв та постраждалих від вибухонебезпечних предметів.

Крім того, він зазначив, що найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами територіями залишаються Харківська, Донецька, Херсонська області, хоча ситуація в Миколаївській області дещо краща.

“Якщо говорити, наприклад, про Київщину чи Чернігівщину, то ті пріоритети, які ми ставили перед собою, – я вважаю, що ми їх досягли. Пріоритетність була, звичайно, зроблена на населені пункти, дороги, об’єкти критичної інфраструктури. Зараз можна говорити про те, що ми, в принципі, із цим завданням впоралися і вже перейшли на землі загального користування, на сільгоспугіддя, на якісь лісосмуги, лісопаркові зони тощо”, – сказав заступник директора Департаменту протимінної діяльності ДСНС.

Рева також розповів, що на Миколаївщині рятувальники зосереджені на розмінуванні сільськогосподарських земель та об’єктів критичної інфраструктури, якщо це необхідно. За його словами, ця робота триватиме доти, доки не буде знешкоджений останній вибухонебезпечний предмет.

Нагадаємо, що есбівці готують для Гааги масштабну доказову базу, яка свідчить про свідоме використання росіянами протипіхотних мін щодо цивільного населення України. За даними Служби безпеки України, з початку повномасштабного вторгнення через російські вибухові пристрої постраждали понад тисячу мирних жителів, багато з них – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter