Найбільшу кількість “пунктів незламності” створили на Дніпропетровщині, в Києві та Львівській області

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

В різних областях України облаштували 9597 “пунктів незламності”, з них 4556 відкрили з 3 січня 2022-го до 2 лютого 2023 року; найбільша кількість їх зосереджена на Дніпропетровщині, в Києві та Львівській області (станом на сьогоднішню дату).

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Джерело: фейсбук-сторінка Мінінфраструктури

На Дніпропетровщині працює 1170 “пунктів незламності”, в Києві — 868, Львівській області — 660, йдеться в повідомленні.

В найближчі два тижні планується відкриття ще 1831 пункту по всій країні, повідомили в міністерстві. Найбільше нових пунктів за вказаний період відкрили на території Дніпропетровської області — 850, Вінницької — 410 та в Києві — 386.

Нагадаємо, в грудні Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб з питань розгортання та організації роботи “пунктів незламності”. Його голова — віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Розгортання “пунктів незламності” розпочалось в листопаді 2022 року. Проєкт став відповіддю на ракетні обстріли росіян енергетичної інфраструктури, що призвело до перебоїв з електро-, водо-, теплопостачанням та зв’язком в більшості міст та сіл України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Україні запустили бот-помічник для пошуку пунктів незламності, щоб громадяни могли швидше та зручніше їх знайти. Він працює в телеграмі під назвою @nezlamnistbot і містить інформацію про роботу пунктів, їхні адреси та послуги, які там можна отримати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter