В Україні створили освітню платформу про повернення військових до сексуального життя після поранення

Дата: 26 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Мережа підтримки українських воїнів Veteran Hub та креативна агенція Patsany Agency розробили проєкт – освітню платформу Resex. На ній військовослужбовці та ветерани разом зі своїми партнерами можуть ознайомитись з рекомендаціями та посібниками щодо сексуальності після поранень.

Освітня платформа доступна за посиланням.

Фото: Resex

За словами військових медиків та психологів, понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті.

“На шляху до реінтеграції ветерани та ветеранки стикаються з низкою важливих викликів. Серед них, крім фізичного та психологічного відновлення, – відбудова близьких та інтимних стосунків з партнером чи партнеркою. Вони є важливою складовою успішного переходу до цивільного життя”, – зазначають у Veteran Hub.

На платформі доступний для завантаження посібник “Любись”. У ньому можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання щодо прийняття власного тіла після бойових поранень, а також там міститься інформація про зміни у лібідо, зокрема, внаслідок лікування та налагодження інтимності з партнерами. Посібник доступний у двох версіях – для жінок і чоловіків.

Також на сайті опубліковані статті про сексуальність та інтимність військових з пораненнями, прийняття нового або нової себе, секс-іграшки та подружню терапію.

Крім того, на сайті оприлюднене дослідження “Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями”, у якому йдеться про ключові бар’єри у поверненні до сексуального життя та позитивний досвід їхнього подолання.

Разом із запуском платформи Resex триває комунікаційна кампанія “Ти, головне, Любись”, що просуває позитивні наративи про повернення до стосунків на етапі переходу до цивільного життя.

“Ми впевнені, що секс — це задоволення для всіх, без жодних меж, кордонів, упереджень. Секс людини з пораненням або ампутацією може бути таким же чуттєвим, пристрасним, насиченим, різноманітним, як і будь-який інший. Який би тип поранення не був, кожен може пізнавати, відчувати й насолоджуватися сексом.

Ти, головне, Любись. Цю думку ми заклали в ролики кампанії, головними героями яких стали воїни з пораненнями”, — додали у Veteran Hub.

Нагадаємо, що на початку травня Міністерство оборони України запустило платформу з інструкціями для поранених військових. На платформі є алгоритм дій у тій чи іншій ситуації, наприклад, у разі поранення або захворювання, або ж якщо потрібно отримати посвідчення УБД, або зафіксувати інвалідність. Для максимального комфорту сайт містить і зразки рапортів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter