В Україні створили оперативний пресцентр задля протидії російській дезінформації

Дата: 21 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство культури та інформполітики, ІА Укрінформ і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки створили оперативний пресцентр задля протидії російській дезінформації.

Про це повідомили на сайті Укрінформу.

Олександр Ткаченко та Олексій Резніков під час пресбрифінгу. Джерело: скриншот з відео Укрінформу 

У центрі представники Міноборони, МВС, МЗС  та інших держорганів, відповідальних за безпеку, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Графік виходу спікерів: о 9:30, 13:30 та 17:30. Водночас онлайн-підімкнення зі штабу ООС відбуватимуться щоденно о 12:00 у Краматорську.

Перший брифінг – міністра оборони Олексія Резнікова і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка – відбувся 21 лютого. Запис доступний українською та англійською мовами.

Детальніше з розкладом та спікерами пресбрифінгів можна ознайомитися сайті Укрінформу.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Генштаб ЗСУ заявив про усунення від 20 лютого всіх перешкод для допуску іноземних медіа на фронт. Пресцентр операції Об’єднаних сил (ООС) готовий швидко розв’язувати всі питання щодо оформлення запитів журналістів на акредитацію.

Цього ж дня, але кількома годинами раніше, журналіст Юрій Бутусов закликав владу відкрити доступ світовим медіа до зони проведення операції Об’єднаних сил. За його інформацією, на той момент близько 400 журналістів провідних світових ЗМІ не могли отримати акредитацію для доступу до зони проведення ООС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter