В Україні створили чат-бот про безоплатні медичні послуги та права пацієнтів

Дата: 18 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Ліки контроль” створила чат-бот “Календар здорових українців”, який надає інформацію про медичні послуги, що фінансуються з державного бюджету, та права пацієнтів загалом.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоровʼя України.

Фото: Depositphotos

“Повномасштабна агресія Росії проти України принесла багато страждань та випробувань, проте війна не привід відкладати здоров’я на другий план. Турбота про своє здоров’я – внесок у наше майбутнє й одна з найкращих інвестицій у перемогу.  Аби показати, що профілактика – це не лише важливо, а ще й просто та доступно, був створений чат-бот “Календар здорових українців”, – пояснили в МОЗ.

У сервісі можна дізнатися про те, які дослідження або щеплення варто зробити в конкретному віці, та отримати персональні рекомендації щодо покращення стану здоров’я. Окрім цього, чат-бот показує найближчі до користувача медзаклади, де надають потрібні послуги.

Примітно, що “Календар здорових українців” уклали на основі рекомендацій ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України та сімейних лікарів. Він також використовує актуальні дані НСЗУ щодо місць надання медичних послуг.

Наразі чат-бот доступний у телеграмі та вайбері.

Нагадаємо, що ZMINA зібрала контакти організацій, що надають як безплатну психологічну підтримку, так і платні консультації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter