В Україні створили чат-бот для пошуку даних про полонених і зниклих безвісти військовослужбовців

Дата: 13 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні створили спеціальний чат-бот для пошуку інформації про військових, які потрапили у полон та зникли безвісти за особливих обставин. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Джерело: gettyimages.com

Чатбот створили Національне інформаційне бюро спільно з фахівцями Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими ГУР.

“За допомогою цього інструмента рідні та близькі зможуть здійснити швидкий пошук даних про оборонців України, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин… Чат-бот полегшує і пришвидшує взаємодію родичів та близьких із державними органами. Україна робить усе можливе, аби всі оборонці якнайшвидше повернулися з полону”, – йдеться у повідомленні.

Для визначення статусу розшукуваної особи слід подати ідентифікаційний код, ПІБ, номер телефону та дату народження особи, яка розшукує, а також ПІБ, дату народження та ідентифікаційний номер розшукуваної особи.

Запити опрацьовуються щодня з 9:00 до 23:00.

Раніше ZMINA повідомляла, що Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених запровадив швидку форму подачі заяв про зниклих безвісти українців в умовах війни, а також тих, хто потрапив у полон до окупантів.

Для подання заяви слід заповнити форму за посиланням

Нагадаємо, близько 20–25% зниклих безвісти українських військових знайшли у російському полоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter