В Україні створили бренд одягу, присвячений правам людини

Дата: 21 Квітня 2024
A+ A- Підписатися
В Україні створили бренд одягу під назвою Syaino, він просуває права людини й основоположні свободи.
 
Про це йдеться на сайті бренду.
 
Засновники бренду Яна та Сергій. Джерело: syaino.com

“Наш бренд про гідність, свободу і рівність. Ми прагнемо, щоб в наших речах кожна людина відчувала свободу, повагу до її особистого простору, здатність заявити про свої права й бути солідарною в цьому з іншими”, — зазначають Яна і Сергій, засновники бренду Syaino.

Створений ними одяг несе просвітницьку місію через написи, метафори та QR-коди, які є частиною дизайну. QR-коди ведуть на інформаційні матеріали про права людини та основоположні свободи. Тому, за словами засновників бренду, кожен, хто носить речі від Syaino, може бути амбасадором/кою у просуванні знань про права людини.

Фото: Тетяна Печончик

Ще одна особливість одягу від Syaino в тому, що це — одяг-трансформер.

“Кожна людина є вільною обирати той чи інший дизайн та виражати себе через трансформацію одягу залежно від настрою, бажання виразити власну думку чи позицію”, — зазначають Яна і Сергій.

За словами засновників бренду, ідея створити подібний одяг прийшла до них не випадково, адже вони вже багато років займаються захистом прав людини та освітою у цій сфері.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Центр громадянських свобод з партнерами Baltic Human Rights Society презентували великий гайд з прав людини. Human Rights Guide – це перший в Україні онлайн-інструмент для правозахисної освіти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter