В Україні створять онлайн-канали довіри для дітей, які стали жертвами чи свідками злочинів

Дата: 06 Березня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram створять онлайн-канали довіри для дітей, які стали жертвами або свідками злочинів.

Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Діти зможуть повідомити та надіслати аудіо і світлини, що свідчать про вчинення проти них злочину, а також отримати первинну правову, психологічну і медичну допомогу, якщо вони цього потребують.

Така модель допомоги постраждалим діє, зокрема, в Естонії.

“Ми теж хочемо максимально осучаснити процеси. Діти чимало часу проводять онлайн і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. 

Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати вживу, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч”, – зазначив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курує ювенальний напрям роботи в Офісі генпрокурора.

За даними відомства, понад 5,2 тисячі дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування. минулого року кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у порівнянні з 2019-м. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter