В Україні стартувала реєстрація на НМТ-2024

Дата: 14 Березня 2024
A+ A- Підписатися

14 березня в Україні стартувала реєстрація на національний мультипредметний тест у 2024 році.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Фото: Shutterstock

“Від сьогодні розпочинається реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті. Триватиме вона до 11 квітня включно. Цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі”, – йдеться у повідомленні.

Так, за допомогою спеціального сервісу вступникам потрібно самостійно створити персональний кабінет і виконати в ньому низку дій.

Зокрема, необхідно:

  • зазначити реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію “випускник поточного року” або “випускник минулих років”;
  • указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов;
  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де він/вона планує проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Цьогоріч НМТ міститиме три обовʼязкові предмети (українська мова, математика та історія України 16–21 століть) і один на вибір абітурієнта (іноземна мова – англійська, німецька, французька чи іспанська, біологія, фізика та хімія, українська література та географія). Тестування відбуватиметься під час основних (14 травня – 25 червня) та додаткових сесій (11–19 липня).

Нагадаємо, що вступники з тимчасово окупованих територій України наступного року зможуть вступати до українських вищих навчальних закладів (ВНЗ) за співбесідою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter