Абітурієнти з окупованих територій у 2024 році зможуть вступати до вищих закладів освіти за співбесідою – Міносвіти

Дата: 27 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Вступники з тимчасово окупованих територій (ТОТ) України наступного року зможуть вступати до українських вищих навчальних закладів (ВНЗ) за співбесідою.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький.

Він нагадав, що в Україні діють освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”, які уможливлюють вступ в українські виші з тимчасово окупованих територій. Як відомо, цьогоріч Україні працювало понад 165 освітніх центрів “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”.

“Як і минулого року, у 2024 році буде уможливлений вступ за співбесідою для осіб, які вступають з окупованих територій, а не за НМТ”, – сказав Вінницький.

Він повідомив про малу кількість вступників з ТОТ під час вступної кампанії 2023 року, яка офіційно має закінчитися 30 вересня. 

“Фізично дістатися для навчання у вересні було важко. Але така можливість є, і ми будемо її продовжувати”, – зазначив Вінницький.

Як додала на брифінгу директорка УЦОЯО Тетяна Вакуленко, на ТОТ або територіях, де ведуться бойові дії, тестування та вступні випробування проводитися не можуть.

Як відомо, раніше Коаліція громадських організацій, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих унаслідок війни, представила для української влади дорожню карту на 2023 рік з 10 пріоритетних кроків у сфері захисту прав людини. Документ містить кроки, що мають на меті сприяти притягненню до відповідальності міжнародних злочинців за воєнні злочини, геноцид та злочин проти людяності, скоєні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter