В Україні скасували обов’язкову самоізоляцію та обсервацію для мешканців окупованих територій – Мінреінтеграції

Дата: 17 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Із 17 червня для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих, скасовується обов’язкова самоізоляція та обсервація.

Про це інформує пресслужба Мінреінтеграції.

Зміни стосуються громадян України з тимчасово окупованих територій (ТОТ) Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Нововведення набули чинності через встановлений “зелений” рівень епідемічної небезпеки.

“На період, коли на території України встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного застосунку “Дій вдома” не здійснюється”, – йдеться в повідомленні відомства. 

У міністерстві також звертають увагу, що на період “зеленого” рівня не потрібні також ПЛР-тестування.

“Відтак відсьогодні громадяни України, які вимушено проживають на ТОТ, на період встановлення “зеленої” зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ”, – підсумовують у Мінреінтеграції.

За даними Міністерства охорони здоров’я, 16 червня в Україні виявили 1 188 нових випадків COVID-19. За добу госпіталізовано 601 людину, одужали 4 682. Померли 55 пацієнтів.

Як відомо, незаконні збройні формування Донеччини та Луганщини встановили обмеження на перетин лінії розмежування. Експерти вважають, що в такий спосіб Росія намагається інтегрувати окупований Схід України у загальноросійський інформаційний та культурний простір. Крім того, Росія ще більше ускладнила виїзд дітей віком від 14 років з ТОТ на сході, забороняючи їм виїзд без “паспорта незаконного збройного формування Донеччини“.

Нагадаємо, у Херсонській області розпочалася вакцинація проти коронавірусу для жителів тимчасово окупованого Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter