В Україні ширять фейк, що основна мета “Партнерства Біарріц” – це просування “ґендерної диктатури”  

Дата: 20 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У мережі шириться інформація про те, що “Партнерство Біарріц” і Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх. , учасницею якого віднедавна стала Україна, “просуває ЛГБТ”, “руйнує сімейні цінності” та несе “ґендерну диктатуру”. VoxUkraine спростував ці твердження та зазначає, що вони є маніпулятивними й ніяк не відображають основну мету міжнародної ініціативи.

Про це повідомляють на сайті аналітичної платформи.  

Фото: VoxUkraine

Так, зазначають у публікації VoxUkraine, матеріали, які спотворюють суть “Партнерства Біарріц”, часто говорять про “пропаганду зміни статі з 14 років”, “легалізацію одностатевих шлюбів”, “усиновлення дітей одностатевими парами”, “нав’язуванні сексуальних ролей”, “перехід на гендерно-нейтральні або загальні туалети”, “ліквідацію сімейних цінностей” й “сімейно-орієнтованих законів”, “обмеження свободи слова і віросповідання” тощо. 

“Часто подібні матеріали зміщують основний акцент з розширення прав та можливостей жінок в вигадану загрозу з боку ЛГБТ спільноти. Будь-які твердження про те, що влада приховує суть партнерства, – помилкові, оскільки процес приєднання до партнерства заради миру і пояснення його суті висвітлювали офіційні джерела”, – пише аналітична платформа.  

Натомість ініціатива має на меті припинити насильство за ознакою ґендеру, сприяти розширенню економічних можливостей жінок, забезпечити чесні та якісні освіту й охорону здоров’я, а також повну рівність між чоловіками та жінками в державній політиці. 

Нагадаємо, що Україна отримала офіційний статус учасниці “Партнерства Біарріц” 11 вересня. Приєднання до нього ініціювала перша леді України Олена Зеленська в грудні 2019 року, а в травні цього року Кабінет Міністрів України схвалив його.  

“Партнерство Біарриц” покликане посилити відповідальність та об’єднати зусилля міжнародної спільноти щодо досягнення ґендерної рівності. Його започаткували лідери країн G7 на саміті у французькому місті Біарриц.

Україна як повноправна учасниця взяла на себе зобов’язання в п’яти сферах:

  • розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення;
  • навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків;
  • запобігання насильству;
  • зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків;
  • створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter