В Україні розслідують 11 кримінальних проваджень, повʼязаних з мілітаризацією українських дітей на ТОТ – Костін

Дата: 15 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Україна розслідує 11 кримінальних проваджень, повʼязаних з пропагандою та мілітаризацією українських дітей на тимчасово окупованих територіях. Дев’ять обвинувальних актів вже скерували до суду.

Про це в ефірі телемарафону розповів генеральний прокурор Андрій Костін.

Джерело: російські пропагандистські медіа

Як зазначив генпрокурор, РФ на окупованих територіях проводить “ідеологічну обробку” українських дітей, зокрема залучаючи їх до парамілітарних організацій.

Дітям видають російські паспорти і замінюють дані, їх “перевиховують” у дусі російської пропаганди, включають до “Юнармії” та інші парамілітарних організацій.

Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 000 дітей. Згідно з наказом міністра освіти Росії, неповнолітніх членів “Юнармії” можна залучати до бойових дій проти України”, – розповів Костін.

За фактами пропаганди та мілітаризації дітей в Україні розслідують 11 кримінальних проваджень – 9 обвинувальних актів вже скеровано до суду. 4 особи засуджено.

Генпрокурор повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення правоохоронці зареєстрували близько 4 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів проти дітей.

За його словами, найбільша кількість – у Луганській, Донецькій та Херсонській областях. Вони стосуються, в тому числі фактів викрадення і позбавлення волі, примусової депортації, сексуального насильства. За воєнні злочини проти дітей повідомлено про підозру 54 особам. Щодо 44 осіб розслідування завершено, справи передані до суду. 31 воєнного злочинця засуджено. І ця робота постійно триває.

Нагадаємо, впродовж літнього сезону 2024 року російська влада вивезла з окупованих територій України до таборів перевиховання 40 тисяч дітей, що вдвічі більше, ніж торік.

Раніше ZMINA повідомляла, що окупанти створили 26 нових загонів відділення всеросійського руху “Юнармія” на території окупованої Донеччини: у Маріуполі, Волновасі та прилеглих до них населених пунктах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter