В Україні презентували анатомічне захисне спорядження для медійниць

Дата: 20 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві презентували анатомічне захисне спорядження для журналісток, яке розробила компанія “Українська броня”. Спорядження вже протестовано та сертифіковано в Міністерстві оборони відповідно до технічних вимог.

Про це пише Укрінформ. 

Фото: Національна спілка журналістів України

Керівник відділу супроводу компанії “Українська броня” Єгор Краєвський розповів, що цей базовий бронежилет без бронеплит належить до другого класу захисту, тобто захищає від уламків, куль, випущених з пістолета ТТ. Водночас у передню і задню кишеню бронежилета можна вставити бронеплиту аж до шостого рівня захисту, завдяки чому він витримає навіть постріл зі снайперської гвинтівки.

“Серед особливостей цього бронежилета є його анатомічність. Тобто тут враховані особливості жіночого тіла. Кишеня під бронеплиту винесена наперед, вона не заважає, але надає такий самий захист, як і в чоловічих бронежилетах. Також по всьому бронежилету є балістичні пакети”, – зазначив Краєвський.

Матеріал бронежилета – надвисокий молекулярний поліетилен, який тримає уламки й постріли з пістолетів, забезпечуючи захист ключиць і боків у камербандах, на спині тощо.

Медійниці для отримання бронежилета можуть залишити заявку в благодійному фонді “Місія”, який шукатиме фінансування. Крім того, редакція ЗМІ може замовити бронежилет, сконтактувавши з виробником.

Вартість самого бронежилета без плит становить від 18 тисяч, але ціна може варіюватися залежно від низки чинників, зокрема від розміру тощо.

Нагадаємо, що в серпні 2023 року військові з 3 окремої штурмової бригади випустили на ютубі шоу, у якому обговорювали, зокрема, питання тилових професій та службу жінок у бригаді. Під час програми бійці неодноразово вдавалися до сексизму щодо жінок-військових, сексуалізували їх та знецінювали їхні досягнення.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter