В Україні повністю заборонили діяльність 12 проросійських політичних сил

Дата: 22 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
 
Верховний Суд відхилив апеляційну скаргу “Соціалістичної партії України” і заборонив її діяльність на території нашої держави. Таким чином в Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій.
 
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
 
Фото: СБУ

“Цими днями Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу “Соціалістичної партії України” і, таким чином, остаточно заборонив її діяльність у нашій країні”, – ідеться у повідомленні.

Відтепер в Україні повністю заборонена діяльність 12 проросійських політсил.

Рішення про заборону функціонування “Соціалістичної партії України” прийняте на підставі указу Президента та рішення РНБО. В їх основі – докази деструктивної діяльності партії, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці.

Ідеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики Росії як на рівні керівництва, так і звичайних членів цього партійного об’єднання.

Таким чином, ця політична сила поповнила список заборонених раніше проросійських політичних партій, серед яких: “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, партія “Справедливості та розвитку”, “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, “Ліва опозиція”, “Партія Шарія”, “Союз лівих сил”, “Опозиційна платформа – За життя” та “Прогресивна соціалістична партія України”.

У ході слідчо-оперативних дій доведено, що представники цих політичних сил брали безпосередню участь у: встановленні режиму загарбників на захоплених РФ територіях України, ​організації та проведенні на цих територіях фейкових “референдумів“, – зазначили в СБУ.

Від початку широкомасштабного вторгнення Росії за фактами діяльності їхніх функціонерів слідчі СБУ розпочали понад 80 досудових розслідувань, у тому числі щодо депутатів рад різного рівня. У межах цих проваджень оголосили 37 підозр.

Окремі фігуранти цих проваджень переховуються від правосуддя, у тому числі на території Російської Федерації.

Нагадаємо, 6 вересня Верховний Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Партії Шарія й залишив без змін рішення суду першої інстанції про заборону цієї політичної сили.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter