В Україні остаточно заборонили Партію Шарія

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Верховний Суд 6 вересня залишив без задоволення апеляційну скаргу Партії Шарія й залишив без змін рішення суду першої інстанції про заборону цієї політичної сили.

Про це повідомив Рух “Чесно”.

Рішення ухвалили після апеляційної скарги партії щодо заборони. Це перше рішення найвищої судової інстанції на апеляційну скаргу партії щодо заборони.

На вересень заплановано ще шість апеляційних скарг інших партій, заборонених рішеннями Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Серед тих, чию діяльність офіційно заборонили в Україні, також партії “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, “Справедливість та розвиток”, “Держава”, “Наші”, “Блок Володимира Сальдо”, Соціалістична партія України, “Ліва опозиція”.

Нагадаємо, в Україні 16 червня з другої спроби заборонили Партію Шарія. Вперше Служба безпеки України вимагала заборонити діяльність цієї політсили за рік до цієї дати.

Що стосується її формального лідера Анатолія Шарія, 16 лютого 2021 року СБУ оголосила йому підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

4 травня 2022 року його затримали в Іспанії, але вже 5 травня місцевий суд відпустив проросійського блогера під підписку про невиїзд. Генпрокурорка Ірина Венедіктова припустила, що екстрадиційний арешт і видавання Шарія Україні може затягнутися на рік.

В Україні проти Шарія запроваджено санкції, він оголошений у розшук. Чоловік 2012 року отримав статус біженця та виїхав із країни, заявивши, що його переслідує режим президента-втікача Віктора Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter