В Україні почали записувати на вакцинацію охочих з окупованого Криму та ОРДЛО

Дата: 03 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) почало запис бажаючих щепитися проти коронавірусу з тимчасово окупованих територій на Сході України та Криму. 

Про це інформує пресслужба МОЗ.

 
У відомстві повідомили, що розпочали запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, мова йде й про тих, хто належать до пріоритетних груп – літні громадяни України віком 65 років і старше.

Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19і У голосовому меню не натискайте "7", натомість дочекайтеся оператора..

У розмові оператору треба повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати дані та обрати найзручніший пункт щеплення.

Оператор після запису на вакцинацію надішле sms-повідомлення чи е-лист з унікальним ідентифікатором.

Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоб громадянина або громадянку безперешкодно пропустили на підконтрольні уряду України території.

Повідомляється, що бажаючі вакцинуватися з унікальним ідентифікатором, що підтверджує запис на щеплення, не повинні проходити самоізоляцію чи обсервацію. 

Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.

Нагадаємо, у травні 2021 року Росія змінила правила перетину адмінмежі з Кримом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter