Росія змінила правила перетину адмінмежі з Кримом

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Росія переглянула “правила перетину кордону”, запроваджені з початком коронавірусної пандемії. Ці зміни також стосуються і перетину адміністративного кордону з Херсонською областю.

Про це йдеться в розпорядженні уряду Росії від 18 травня, повідомляє Кримська правозахисна група.

Оновленнями розширюється категорія близьких родичів серед “іноземних громадян”, яким окупаційна влада тимчасово окупованого Криму дозволяє в’їзд, – подружжя, батьки, діти, рідні брати й сестри, дідусі, бабусі, онуки, усиновителі та усиновлені.

Обмеження знімаються на кількість виїзду “за межі Росії через наземні пункти пропуску для росіян, які мають посвідку на проживання в інших державах (або інше громадянство), для осіб, які навчаються в закордонних ВНЗ, для осіб, які ведуть трудову діяльність на території іноземної держави”.

Росія також дозволяє виїзд через наземні пункти пропуску для адвокатів і учасників судових процесів на території іноземної держави та для власників закордонної нерухомості і За умови якщо виїзд здійснюється до тієї держави, де розташоване таке нерухоме майно..

Подорожні, які хотіли б потрапити на Кримський півострів, повинні двічі зробити тест ПЛР протягом перших п’яти днів з інтервалом не менш ніж доба і потім зареєструвати результати на порталі держпослуг. Для в’їзду з півострова на материкову частину України зберігаються попередні вимоги: встановлення застосунку “Дій вдома” і дотримання двотижневої самоізоляції після прибуття до пункту призначення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter