В Україні планують робити не менше мільйона тестів на COVID-19 щомісяця

Дата: 13 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

На коронавірус тестуватимуть усіх, хто матиме ознаки респіраторного захворювання.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, повідомляє “Українська правда”.

Фото: facebook/ Максим Степанов

“Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання  – будуть проводити ПЛТ-тести, щоб підтвердити чи спростувати діагноз COVID-19… Хочемо робити не менше, ніж 1 мільйон тестів на місяць”, – зазначив міністр. 

Степанов наголосив, що тестування буде безкоштовним, йдеться не тільки про ПЛР-тести, а й про швидкі тести. За словами міністра, якщо швидкий тест підтвердить наявність COVID-19 – його результати потрібно буде підтвердити чи спростувати ПЛР-тестом, тому що чутливість експрес-тестів менша за ПЛР. 

За словами Степанова, тестувати на коронавірус планують також усіх контактних осіб.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я вже визначило 12 пріоритетних груп населення для вакцинації від коронавірусу. До них належать, зокрема, працівники сфери охорони здоров’я, військові, освітяни, люди похилого віку та особи, які мешкають у соціальних закладах.

Нещодавно генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав найбагатші країни допомогти світу з вакцинацією від коронавірусу, адже це буде складним завданням. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter