В Україні офіційно стартувала програма “єПідтримка”

Дата: 19 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні з 19 до 29 грудня включно триває прийом заявок від повністю вакцинованих громадян на отримання тисячі гривень. Проєкт “єПідтримка” запустили у мобільному додатку “Дія”.

Про це повідомив у телеграмі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Джерело: скриншот повідомлення в телеграм-каналі Михайла Федорова

Щоб отримати кошти, ви повинні бути повністю вакциновані та мати “зелений” COVID-сертифікат у додатку “Дія”. А також бути громадянином України віком від 18 років.

Аби подати заявку на виплату потрібно оформити спеціальну картку в одному з банків-партнерів після чого авторизуватися й оновити застосунок “Дія” до останньої версії.

Ви отримуєте гроші на 4 місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють“, – нагадав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Гроші можна витратити на книги, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, концерти або поїздки всередині України.

Розплачуватися можна буде онлайн та офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть COVID-тисячу у разі оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Це код, який присвоюється торговій точці та характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою “єПідтримка” він повинен збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові.

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, перевести їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо.

Програма реалізується лише у додатку “Дія”. Кіберполіція відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати.

Нагадаємо, з 9 грудня поточного року українські банки почали випускати віртуальні карти для проєкту “еПідтримка”, що передбачає виплати по тисячі гривень для повністю вакцинованих від Covid-19 українців.

Фотографія обкладинки: pexels.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter