Тисяча за вакцинацію: банки почали випускати віртуальні карти для проєкту “еПідтримка”

Дата: 10 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Українські банки почали випускати віртуальні карти для проєкту “еПідтримка”, що передбачає виплати по тисячі гривень для повністю вакцинованих від Covid-19 українців.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Джерело: pexels.com

За його інформацією, перші банки почали випускати віртуальні карти 9 грудня. На цю дату вже відкриті 302 310 банківських карт у таких банківських установах:

  • Монобанк — 255 039
  • Абанк — 25 611
  • Альфа-банк — 21 660

Решта банків проходить процес підключення, сказав міністр.

Він запропонував українцям взяти участь в бета-тестуванні послуги, старт якого запланований на 13 грудня.

“Оновлюйте “Дію” в маркетах вже зараз, записуйтеся прямо в додатку і будьте першими, хто скористається послугою”, – написав Федоров.

Джерело: скриншот повідомлення в телеграм-каналі Михайла Федорова

Нагадаємо, що Кабмін 9 грудня ухвалив постанову щодо ініційованої президентом Володимиром Зеленським програми виплати однієї тисячі гривень вакцинованим від коронавірусу громадянам.

Узяти участь у ній на першому етапі можна лише за допомогою застосунку “Дія”, однак вже у третьому кварталі наступного року додатково працюватиме й інша процедура, яку нині розробляють. 

Для того щоб отримати гроші, треба бути повнолітнім, пройти повний курс вакцинації та отримати відповідний сертифікат у “Дії”. Заявку на виплату слід подати з 19 по 29 грудня.

Витратити тисячу гривень можна буде на театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги та внутрішні перевезення. Водночас переказати її на іншу картку або зняти готівкою буде неможливо.

Скористатись виплатою можна протягом 4 місяців з моменту надходження. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter