Уряд розповів, як отримати тисячу гривень за вакцинацію

Дата: 09 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо ініційованої президентом Володимиром Зеленським програми виплати однієї тисячі гривень вакцинованим громадянам. З 13 грудня проєкт запустять у пілотній версії. 

Про це повідомили у Мінцифри. 

Фото: Мінцифри

Програма виплати коштів отримала назву еПідримка. Узяти участь у ній на першому етапі можна лише за допомогою застосунку “Дія”, однак вже у третьому кварталі наступного року додатково працюватиме й інша процедура, яку нині розробляють. 

Для того щоб отримати гроші, треба бути повнолітнім, пройти повний курс вакцинації та отримати відповідний сертифікат у “Дії”. Заявку на виплату слід подати з 19 по 29 грудня. Для цього треба: 

  • оновити додаток “Дія”;
  • зайти у розділ “Послуги”;
  • натиснути кнопку “еПідтримка”.

Після цього користувачу нададуть перелік банків, в яких можна відкрити віртуальну картку, куди й надійдуть кошти. 

Витратити тисячу гривень можна буде на театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги та внутрішні перевезення. Водночас переказати її на іншу картку або зняти готівкою буде неможливо. 

“Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговій точці і характеризує напрям її бізнесу. При оплаті карткою еПідтримка він має збігтися з одним з кодів, указаних у постанові. Якщо бізнес зареєстрований в іншій категорії, здійснити оплату не вдасться”, – пояснюють у Мінцифри.

Скористатись виплатою можна протягом 4 місяців з моменту надходження. 

В уряді закликали громадян не вестися на дії шахраїв, які пропонуватимуть витратити гроші в інших місцях або перевести з картки в готівку. Кіберполіція, як переконують, уважно відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати.

Наразі вже 13,9 мільйона українців отримали хоча б одну дозу вакцини, а щеплених двома дозами налічили понад 12,1 мільйона.

Фотографія обкладинки: lg.tax.gov.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter