В Україні не змінюватимуть модель карантину під час травневих свят

Дата: 25 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Впродовж травневих свят Кабінет Міністрів не буде змінювати моделі адаптивного карантину.

Про це у фейсбуці повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава Кабінету Міністрів цього тижня обговорив питання дотримання карантинних обмежень з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. За словами прем‘єра, вони поставилися з розумінням до пропозицій влади у сприянні протидії пандемії коронавірусу.

Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їхнього відзначення не затьмарило зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість – цього тижня з “червоної” зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності. Наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей“, – йдеться у повідомленні.

Денис Шмигаль закликав українців проявити відповідальність, обачність і уникати масових скупчень на свята, адже дотримання простих протиепідемічних заходів може вберегти життя та здоров’я сотень людей.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів через пандемію коронавірусу продовжив режим надзвичайної ситуації, який діятиме до 30 червня поточного року. 

Із 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки. За словами Шмигаля, продовження обмежень – це ще одне нагадування українцям про необхідність залишатися обачними та обережними. 

Фотографія обкладинки: УНІАН

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter