В Україні на понад 22 мільярди гривень арештували об’єктів, якими володіли росіяни

Дата: 22 Січня 2024
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного російського вторгнення в межах проваджень, предметом яких є активи, що прямо чи опосередковано належать громадянам РФ, арештували та передали Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) об’єктів на понад 22 мільярди гривень. 

Про це розповів очільник Офісу генерального прокурора Андрій Костін

Фото: фейсбук-сторінка Агентства з Розшуку та Менеджменту Активів – АРМА

Загалом щодо активів, які прямо чи опосередковано належали росіянам, відкрили 180 кримінальних проваджень, з яких 66 займаються органи безпеки, а 114 – Нацполіція. 

Окрім переданих АРМА об’єктів господарювання на понад 22 мільярди гривень, ще додатково змогли арештувати 6 мільярдів гривень російських та білоруських активів. 

Серед переданого агенції є цілісні майнові комплекси підприємств, заводи, приватні портові комплекси, офісні та житлові приміщення, понад чотири сотні одиниць транспортних засобів та спецтехніки, промислове обладнання та інша продукція. 

Нагадаємо, що, за задумом українського уряду, конфісковані російські активи мають стати основним джерелом для відновлення України.

Російське майно в Україні можна конфіскувати, націоналізувати або накласти на нього санкції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter