В Україні кількість щеплень проти COVID-19 становить більш ніж 20 млн

Дата: 11 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В Україні вже зробили понад 20 млн щеплень проти коронавірусу: для досягнення перших 10 млн знадобилося майже сім місяців, для других – трохи більш ніж два.

Наразі МОЗ готується до розширення переліку професій, для яких щеплення є обов’язковим, заявив на брифінгу 11 листопада міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Джерело: pexels.com

За його інформацією, понад 34% українців віком від 18 років отримали хоча б одну дозу антиковідної вакцини. Вікова група 60 і старше – 32%. На сьогоднішню дату найкращі показники вакцинації людей, старших за 60 років, показали Київ (60%) та Львівська область (майже 51%).

Найкраще в цій віковій групі вакцинуються люди віком від 60 до 69 років: відсоток вакцинованих хоча б однією дозою становить 41%. У столиці та Львівській області показник вакцинованих у цій віковій групі вже досяг 80%. Полтавська та Херсонська області перетнули позначку 50%, сказав міністр.

Водночас Ляшко повідомив, що МОЗ скеровує на громадське обговорення та погодження з іншими міністерствами наказ про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов’язковою. Зокрема, це працівники:

  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
  • органів місцевого самоврядування;
  • підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад.

Як повідомляла ZMINA, МОЗ раніше вже розширювало перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти коронавірусу.

Працівників установ з переліку, які не щепляться проти ковіду до початку зими, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати. Обов’язковій вакцинації не підлягатимуть лише ті з них, хто має абсолютні протипоказання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter