В Україні до Дня матері покажуть фільм про мам загиблих захисників Маріуполя

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні до Дня матері, 14 травня, платформа пам’яті “Меморіал” покаже документальний фільм “Все добре, мам” про трьох жінок, чиї діти загинули, обороняючи Маріуполь від російських загарбників.

Про це пише видання “Свої.City“.

Джерело: svoi.city

Героїні фільму – Зінаїда Гевак, Тетяна Демчук і Галина Ваховська. Для них їхні сини-воїни були передусім найкращими дітьми у світі й лише після цього – героїчними захисниками. Для кожної з них новина про загибель сина – момент, коли серце обпалило пекельним вогнем болю. Вони намагаються жити з цим далі, але це вже зовсім інше життя, пишуть журналісти.

“У цьому фільмі – три дуже різні й дуже схожі історії. Про воїнів, яким ми зобов’язані тим, що маємо сьогодні. Про хлопців, які дуже дбали про своїх мам навіть у пеклі боїв за Маріуполь. Про надзвичайних жінок, яких російська агресія закинула в безодню пекучого болю втрати. І про ціну майбутнього України. Ціну, пам’ять про яку обов’язково маємо зберегти”, – каже авторка фільму Євгенія Мазур.

Допрем’єрні офлайн-покази відбудуться за участю героїнь стрічки та організаторів у чотирьох обласних центрах. Вхід вільний для всіх охочих за умови попередньої реєстрації:

  • Львів: 11 травня, 17:00, ЦАДУ “Порохова Вежа”, вул. Підвальна, 4; зареєструватися: https://bit.ly/3LVvTYH
  • Хмельницький: 12 травня, 17:00, Woodmall Cinema, вул. Трудова, 6-А, ТРЦ Woodmall, другий поверх, зал №7; зареєструватися: https://bit.ly/3LXuNLY
  • Дніпро: 11 травня, 17:00, Будинок на Троїцькій, Троїцька площа, 5-А, Театральний поверх; зареєструватися: https://bit.ly/3M06JZd
  • Чернівці: 11 травня, 17:30, МКУ Резиденція молоді, вул. Головна, 41: https://bit.ly/3ASbYUn

Стрічку “Все добре, мам” можна буде переглянути на ютуб-каналі “Меморіалу” в неділю, 14 травня.

Інші фільми можна переглянути на ютуб-каналі “Меморіалу”:

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Каннському кінофестивалі покажуть кінематографічну виставку в 3D-форматі MURALS про окупацію Київщини через призму малюнків знаменитого британського вуличного художника Бенксі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter