У Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про окупацію Київщини

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На кінофестивалі в Каннах покажуть кінематографічну виставку в 3D-форматі MURALS про окупацію Київщини через призму малюнків знаменитого британського вуличного художника Бенксі.

Презентація відбудеться 18 травня, повідомила пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики.

“Україна презентує унікальний цифровий культурний проєкт – захоплюючу 3D-кінематографічну виставку MURALS про окупацію Київської області через призму малюнків Бенксі на розбомблених житлових будинках”, – йдеться в повідомленні.

Показ відбудеться на інноваційній платформі Marché du Film під назвою Cannes Next, що досліджує майбутнє кіно та розважального бізнесу.

Відомо, що Бенксі створив сім графіті в Україні, всі вони – у Києві та Київській області. Один стінопис на майдані Незалежності в столиці, на ньому зображено дітей, що гойдаються на гойдалці з протитанкового їжака. Ще два в Бородянці: на одному з них гімнастка стоїть на руках, на другому хлопець кидає на підлогу чоловіка в кімоно, схожого на Путіна. Один – в Ірпені, на ньому зображено дівчинку-гімнастку зі стрічкою в руках.

Бенксі також належить авторство малюнків, на яких зображено жінку в халаті з вогнегасником (Гостомель), бородатого чоловіка, що приймає ванну, та броньовану вантажівку з боєголовкою у вигляді пеніса.

Нагадаємо, Бенксі – псевдонім англійського художника графіті, політичного активіста та режисера. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Його графіті почали з’являтися на вулицях міст від початку 1990-х. Нині вони оцінюються в мільйони доларів, це значно збільшує вартість нерухомості, на якій розміщено малюнки.

У грудні 2022 року стало відомо, що Бенксі створив 50 малюнків-трафаретів і виставив їх на продаж через сайт благодійного фонду задля збору грошей на допомогу Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter