В Україні до 12 років позбавлення волі засудили кримського “суддю” Олександра Скісова

Дата: 22 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Олександра Скісова, колишнього суддю Бахчисарайського районного суду АР Крим визнали винним у державній зраді та засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок Дніпровського райсуду міста Києва.

Джерело: ark.gp.gov.ua

Після анексії Криму у грудні 2014-го указом президента РФ Скісова було призначено на посаду судді так званого “Бахчисарайського районного суду”.

За даними слідства, Скісов активно здійснював “правосуддя” на підставі законодавства РФ.

Відомо також, що він працював за російськими законами ще до офіційного призначення його на посаду окупаційного суду, без припинення статусу судді України і будучи громадянином України.

У матеріалах справи йдеться про те, що впродовж травня-жовтня 2014-го Скісов притягував до адміністративної і кримінальної відповідальності громадян, керуючись законами РФ, а надалі приводив раніше ухвалені вироки у відповідність із російським законодавством.

У 2016 році Скісов оштрафував заступника голови меджлісу Ільмі Умерова за участь у засіданні меджлісу кримськотатарського народу.

Він виніс судову постанову, якою визнав Ільмі Умерова винним в організації діяльності забороненого громадського об’єднання та оштрафував на 750 російських рублів.

Він ігнорував судові засідання і переховується від правоохоронних органів України. Ніяких клопотань чи заяв до суду він не подавав.

Скісову, якого судили за державну зраду за його відсутності, визначили покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року, слідчі скерували до суду обвинувачення в державній зраді проти ще 11 кримських суддів, які з початку тимчасової окупації Криму зрадили Україну та перейшли на службу до Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter