В Україні анонсували цифровізацію військово-лікарської комісії

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міноборони, Мінсоцполітики та Мінветеранів розробило план з цифровізації військово-лікарської комісії, щоб спростити механізм експертизи як для поранених, так і для військових медиків.

Про це повідомили віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Фото: Getty Images

“Зараз процеси ВЛК зовсім не цифровізовані. Поранені бійці вимушені проводити час у чергах, ходити до різних інституцій, збирати купу паперових документів. І це все для того, щоб підтвердити поранення. Потім комісія дає експертний висновок, що робити військовому після поранення: звільнятися зі служби, переводитися на іншу посаду чи повертатися до частини для продовження служби”, – зазначив Федоров.

За його словами, команда Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики та ГО “Правозахисний для військовослужбовців “Принцип” розробила план з цифровізації військово-лікарської комісії. Так, електронний документообіг скоротить черги, а автоматизація процесів знизить навантаження на поранених військових.

“Усім відомі непоодинокі випадки, коли військовослужбовці після поранення для того, щоб отримати експертний висновок, змушені були проводити час у величезних чергах, займатися паперовою тяганиною і бігати по різних інституціях. Цей складний і забюрократизований квест має залишитися в минулому”, – додав Ляшко.

Він наголосив, що найближчим часом впроваджуватиметься належне сервісне обслуговування поранених, зʼявиться можливість реабілітації поряд з місцем проживання, а також відбуватиметься підвищення кваліфікації лікарів у питаннях ВЛК.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що має спростити та покращити процес забезпечення медичними виробами, зокрема допоміжними засобами реабілітації, осіб з обмеженнями повсякденного функціонування на всіх етапах відновлення. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter