В Угорщині відбувся багатотисячний мітинг проти пропаганди на державному телебаченні

Дата: 06 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У столиці Угорщини Будапешті 5 жовтня тисячі угорців вийшли на протест проти пропаганди на державному телебаченні – MTVA.

Про це пише угорська служба “Радіо Свобода”.

Джерело: угорська служба “Радіо Свобода”

На переконання мітингарів, державне ТБ працює як “фабрика тролів” під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана.

 

Лідер опозиційної центристсько-правої партії Tisza Петер Магяр закликав людей зібратися біля штаб-квартири MTVA в Будапешті. Він наголосив на тому, що нинішня ситуація в угорських публічних медіа – це “міжнародний скандал”.

Протестувальники вимагали закрити пропагандистську фабрику, відновити справжню публічну журналістику та негайно звільнити керівника MTVA Даніеля Паппа.

До відставки новинних директорів державного телеканалу, а також до законодавчої заборони державної пропаганди закликав незалежний депутат парламенту Акош Хадхазі.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Віктор Орбан, який керує урядом країни з 2010 року, посилив контроль над медіа та громадянськими правами. Відомий своєю проросійською позицією, через що Угорщина стала своєрідним “ізгоєм” у Євросоюзі.

Міжнародні правозахисні організації неодноразово заявляли, що свобода слова в Угорщині перебуває під загрозою з моменту приходу Орбана до влади.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Угорщині після нової постанови уряду, яка обмежила надання допомоги українцям, з притулків почали виселяти біженців із Закарпаття.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter