В Угорщині держвідомство дійшло висновку, що велика кількість жінок в освіті шкодить демографії

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В Угорщині державна контрольно-ревізійна служба опублікувала звіт, в якому дійшла висновку, що велике представництво жінок в освіті може спричинити демографічні проблеми, бо ускладнює пошук партнера та у підсумку призводить до ризику зниження народжуваності. 

Про це повідомляє видання Nepszava. 

Фото: АР

Служба є контрольним органом парламенту країни, а над самим звітом працювали п’ятеро осіб. 

На їхню думку, проблемою освіти є те, що чоловіки не можуть розвивати свої здібності, адже, на думку дослідників, в навчальних закладах важливіше “дівчачі якості”, а навички, які вважаються “чоловічими”, відсуваються на другий план. До “дівчачих” автори звіту віднесли такі, як емоційність, вдумливість, вміння слухати та ретельно формулювати свої думки, а до “чоловічих” – схильність до ризику та винахідливість.

Негативний вплив нібито має й те, що освітянами у країні переважно працюють жінки, а серед обов’язкових іспитів лише одна точна наука – математика. Останнє нібито надає перевагу жінкам.

Критики називають звіт сексистським та антинауковим. 

“Передбачуваність, фінансова безпека, сильна соціальна мережа – це може бути наріжним каменем успішної демографічної політики. Але це саме те, чого не вистачає… Нерівність між жінками та чоловіками існує, але не та, про яку йдеться в аналізі. Наприклад, жінкам платять менше ніж чоловікам за однакову роботу, але вони виконують багато неоплачуваної роботи”,коментує звіт угорська депутатка Зіта Гурмай.

У жінок та чоловіків, згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, з дитинства закладені різні можливості для подальшого успіху в житті. Так, 15 мільйонів дівчаток у світі не мають навіть змоги навчитися читати й писати в початковій школі, через що із 750 мільйонів дорослих, які не вміють читати, дві третини становлять жінки.

Також, згідно з даними Організації економічного співробітництва та розвитку, менш ніж половина жінок у світі мають доступ до інтернету, водночас серед чоловіків ця цифра сягає 51%. 

Нагадаємо, що торік мерію Парижа спочатку оштрафували, а потім скасували штраф за велику кількість жінок на керівних посадах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter