В Росії соратників Навального внесли до списку терористів та екстремістів

Дата: 16 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Леоніда Волкова та Івана Жданова, соратників опозиційного російського політика Олексія Навального, Росфінмоніторинг включив до переліку організацій та фізосіб, яких вважають причетними до екстремістської діяльності чи тероризму.

Про це йдеться на сайті відомства.

Іван Жданов та Леонід Волков. Фото: скриншот з відео

До цього списку потрапляють росіяни, засудженні або звинувачені за статтями кримінального кодексу щодо злочинів терористичного чи екстремістського характеру.

Волкова та Жданова внесли до списку як людей, яких вважають причетними до екстремістської діяльності. Біля їхніх імен у переліку немає жодних додаткових позначок, тоді як біля імен людей, яких вважають причетними до тероризму, ставлять зірочки“, – йдеться у повідомленні видання “Медуза“.

Люди, включені до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу, обмежені у можливості здійснювати банківські операції – їхні рахунки блокуються. Їм можуть заборонити здійснювати будь-які фінансові операції з майном в Росії, а також отримувати спадщину.

Іван Жданов та Леонід Волков перебувають за межами Росії. У червні 2021 року Московський міський за запитом прокуратури оголосив фонди Навального та штаби Навального, де вони працювали, екстремістськими організаціями та заборонив їх.

Нагадаємо, на при кінці вересня 2021 року слідчий комітет Росії відкрив нову справу щодо опозиційного політика Олексія Навального, який уже відбуває покарання в колонії. Росіянина та його найближчих соратників звинувачують у створенні “екстремістської спільноти”.

Навальний, за версією слідства, створив “екстремістську спільноту” не пізніше ніж 2014 року. Її діяльність полягала в “зміні основ конституційного ладу, підриві суспільної безпеки та державної цілісності”“дестабілізації ситуації в регіонах, створенні протестного настрою в населення і формуванні громадської думки про необхідність насильницької зміни влади”.

Разом з Навальним спільноту створили Іван Жданов та Леонід Волков. За створення “екстремістської спільноти” їм усім загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter