У Росії пропонують не виконувати постанови ЄСПЛ, ухвалені після 16 березня 2022 року

Дата: 17 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Представники партії “Єдина Росія” внесли до Держдуми законопроєкт, у якому пропонують припинити виконувати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), ухвалені після 16 березня 2022 року – дня виходу Росії з Ради Європи.

Проєкт закону “про уточнення положення процесуальних кодексів РФ” опублікували на сайті Держдуми 16 травня.

Джерело: AFP

Проєктами федеральних законів пропонується встановити граничний термін виконання в РФ постанов ЄСПЛ, який заснований на даті ухвалення Комітетом міністрів Ради Європи рішення про припинення членства РФ у Раді Європи, та передбачити, що постанови ЄСПЛ, ухвалені після 16 березня 2022 року, не підлягають виконанню в Росії“, – зазначив голова комітету Держдуми з держбудівництва та законодавства, співавтор ініціативи Павло Крашенінніков.

Крім нього законопроєкт внесли депутати та сенатори від “Єдиної Росії” Андрій Клішас, Данило Бессарабов та Володимир Полєтаєв.

Здійснювати виплати за вже ухваленими до 16 березня рішеннями ЄСПЛ депутати вважають за необхідне до 1 січня 2023 року, уточнив Крашенінніков. Законопроєкт також пропонує більше не вважати ухвали ЄСПЛ підставою для перегляду рішень російських судів.

Крім того, російські депутати пропонують вилучити з кримінального кодексу положення про те, що постанови ЄСПЛ є підставою для скасування судових рішень, які набрали законної сили, а також для відновлення провадження в кримінальній справі через нові або знову відкриті обставини, пояснив пропозицію Крашенінніков.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter