У Росії місцевій владі дали вказівку не публікувати некрологи загиблих в Україні – ЗМІ

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Кремль надав вказівку не публікувати некрологів військовослужбовців очільникам регіонів РФ, які фіксують найбільше загиблих місцевих жителів на війні проти України.

Про це пише російське видання “Верстка” з посиланням на власні джерела серед посадовців та наближених до них осіб.

Джерело: verstka.media

Рекомендації не публікувати некрологів, зокрема, отримали голови Бурятії, Вологодської області, Тиви та ще трьох регіонів.

Відповідну рекомендацію джерела пояснюють побоюванням влади, що в регіонах через велику кількість новин про загиблих можуть початися заворушення.

Водночас відсутність некрологів заважатиме незалежним оцінкам журналістів, які підраховують загиблих за відкритими джерелами, пишуть журналісти.

Станом на 16 червня російські журналісти підтвердити загибель 25 528 російських військових з початку повномасштабного наступу на Україну, з них 2498 осіб – це мобілізовані росіяни. Проте автори цього підрахунку вказали, що реальне число вбитих на війні може бути значно більшим.

За даними українського Генштабу станом на ранок 20 червня, з 24 лютого 2022 року РФ втратила близько 221 460 солдатів і офіцерів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в російському місті Ростов-на-Дону в слідчому ізоляторі за незрозумілих обставин помер 40-річний Анатолій Березиков. Силовики затримали його за місяць до цього за листівки про те, як здатися в український полон тим, хто не хоче брати участь у війні проти України.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter